Watergidsencursus en kolkenonderzoek door het IVN Texel


Gepubliceerd op: 04 feb 2020


Watergidsencursus voor zoetwater

Natuurvereniging IVN Texel organiseert regelmatig leuke cursussen om je te verdiepen in allerlei onderwerpen over de (Texelse) natuur.
Deze cursus zal gaan over het (zoete) binnenwater van Texel.

De cursus zal bestaan uit vier avonden gevolgd door drie excursies overdag. Het gaat nadrukkelijk om alles wat met het zoete water op Texel te maken heeft.
De thema’s die onder meer behandeld worden zijn waterbeheer, waterhuishouding, waterkwaliteit, levensgemeenschappen, planten en dieren.
Na de vier cursusavonden volgen nog drie excursie-ochtenden. Deze excursies worden georganiseerd door de cursisten zelf tijdens de avonden.
De onderwerpen hiervoor staan dus nog niet vast, maar te denken valt aan een bezoek aan een kolk, een duinmeertje of de waterzuivering.
Na deze korte cursus is het de bedoeling dat je zelfstandig, of samen met iemand anders, een activiteit met als onderwerp “zoetwater” kunt organiseren.

De cursusavonden staan gepland op maandag 9 maart, 23 maart, 6 april en 11 mei 2020.
De excursies (op zaterdagochtend) staan gepland op 9 mei, 23 mei en 6 juni 2020.

Deze cursus is zowel voor IVN leden als voor niet-IVN leden. Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden. Voor niet-leden is het bedrag € 25, =. Een mooie gelegenheid om lid van de natuurvereniging te worden!
Kijk ook op: www.ivn.nl/afdeling/texel
Heb je belangstelling of wil je meer informatie, mail dan naar: bertdeboer53@hotmail.com.

De cursus is een mooie opstap voor diegene die geïnteresseerd zijn in de IVN Kolken groep die dit voorjaar gaat starten.

Onderzoek naar de kolken op Texel.

Ons eiland is rijk aan natuur. Van nature, maar soms ook een beetje geholpen door haar bewoners. Soms met een specifiek doel, soms als een prettige bijkomstigheid.
Zo is het ook met de Texelse kolken: het zijn echte Texelse natuurparadijsjes geworden!
Samen met leden van de natuurvereniging IVN Texel willen we in kaart gaan brengen hoe natuurlijk een kolk is.
Dit voorjaar beginnen we met de inventarisatie. Twee keer per maand een dagdeel, waarschijnlijk in het weekend, maar misschien ook op een mooie avond.
We gaan de planten en dieren in en rondom de kolken inventariseren als ook waterkwaliteit bepalen.
Vooraf aan de oprichting van deze nieuwe IVN-groep is er een informatieavond op woensdagavond 4 maart in de Jozefschool 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom op deze avond.

Als je mee wilt doen met deze groep vragen we je om lid te zijn of te worden van IVN Texel.
Een leuke opstap naar deze kolken groep is misschien de korte watergidsen opleiding van het IVN Texel die 9 maart van start gaat.
Voor vragen en opgave kan je contact opnemen met Marcel Wijnalda, info@txgids.nl of 06 132 711 20. Of kijk op onze website: www.ivn.nl/afdeling/texel

Warning: file_put_contents(/home/vwgtexel/domains/vwgtexel.nl/private_html/files/cache/pages/n/i/e/nieuws%2Fwatergidsencursus-en-kolkenonderzoek-door-het-ivn-texel.cache): failed to open stream: Toegang geweigerd in /home/concrete/53n-concrete5-versions/c5631/core/libraries/page_cache/types/file.php on line 67