Vogelgebieden op Texel

 

De selectie van vogelkijkgebieden hieronder is zo opgezet dat je ze tijdens een dagje Texel (bij voorkeur per fiets) in genoemde volgorde tegenkomt. Vanaf de aankomst van de veerboot in 't Horntje loopt het rondje in westelijke richting en vervolgens met de klok mee naar het noorden. De totale afstand is circa 60 kilometer. Je kunt na (of tijdens) het dagje vogels kijken de interessante waarnemingen invoeren op texel.waarneming.nl of e-mailen naar VWG Texel.

Zeevogels kunnen overal worden bekeken, maar strandpaal 15 (Westerslag) is bij harde wind uit westelijke richtingen de beste locatie.

 

Op Vogelkijkhut.nl staat een overzicht en meer informatie over vogelkijkhutten op Texel. Je kunt ook kijken in het menu Activiteiten.

Voor vogelexcursies onder begeleiding kun je contact opnemen met:

    • Vogelinformatiecentrum "De Verrekieker" in De Cocksdorp: jaarrond vogelherkenningsexcursies. Onder leiding van een ervaren gids gaat u mee vogels kijken en leren herkennen. Ook worden er maatwerkexcursies aangeboden, voor beginners of gevorderden. Ook voor excursies gericht op vogelfotografie.
    • VogelsopTexel.nl - Klaas de Jong: jaarrond vogelsafari's over het hele eiland in een mooie 9-persoons safaribus onder begeleiding van Klaas de Jong, een deskundige vogelaar, bekend van het televisieprogramma "In de ban van de Condor". U wordt opgehaald van uw vakantieverblijf en na afloop ook weer thuisgebracht. Ook zijn er mogelijkheden voor maatwerk.
    • Ecomare het natuurmuseum (Centrum voor Wadden en Noordzee) in De Koog.